Comunicat de presă: Școala de Vară a OFPDL „Femeile antreprenor” | Zlatna, 23-25 august

28-08-13 Institutul de Studii Populare 0 comentarii

Organizația de Femei a Partidului Democrat Liberal, în parteneriat cu Institutul de Studii Populare, fundația PDL, Centre for European Studies, think tank-ul oficial al Partidului Popular European, și Fundația Hanns Seidel, au organizat în perioada 23-25 august, la Zlatna, Școala de Vară „Femeile antreprenor”, dedicată dezbaterii problematicii antreprenoriatului din perspectiva femeilor democrat liberale.
Deschiderea evenimentului s-a bucurat de prezența unor invitați din conducerea PDL; astfel, alături de doamna Cristina Trăilă, președintele interimar al Organizației de femei a partidului, au fost prezenți doamna Andreea Paul, prim-vicepreședinte al PDL, doamna Sulfina Barbu, vicepreședinte, domnul Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia și de asemenea vicepreședinte al partidului, domnul Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, domnul Silviu Ponoran, primarul orașului Zlatna, și doamna Rodica Andronescu, secretar executiv al OFPDL.
Timp de trei zile, doamnele democrat liberale au discutat despre importanța antreprenoriatului feminin din perspectiva necesității impunerii unor măsuri de relaxare fiscală, practic demararea procedurilor prin care să se ceară Guvernului aplicarea măsurilor economice de centru-dreapta necesare revitalizării economiei. Având în vedere tematica evenimentului de la Zlatna, respectiv susținerea antreprenoriatului feminin, OFPDL cere astfel printr-o scrisoare deschisă adresată ministrului Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, și ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, stoparea actualului haos fiscal și legislativ prin rescrierea Codului Fiscal, a Codului de Procedură Fiscală și a Legii Societăților Comerciale într-un format simplu și clar, integrat, coerent și neinterpretabil. De asemenea, reprezentantele OFPDL solicită aplicarea, începând din anul 2014, a măsurilor de relaxare fiscală propuse de PDL: reducerea cotei unice la 12%, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, creșterea salariului minim la 1.000 de lei și neimpozitarea profitului reinvestit, precum și respectarea legilor în vigoare privind responsabilitatea, transparența și predictibilitatea, deschiderea spre dialoguri constructive cu mediul de afaceri, opoziția și societatea civilă, pentru crearea unui mediu fiscal confortabil dezvoltării, investițiilor și creării de noi locuri de muncă.
Evenimentul s-a încheiat cu o vizită în Municipiul Alba Iulia, la invitația domnului primar Mircea Hava, unde doamnele au asistat la schimbarea gărzii în Cetate, precum și vizita acestui important monument istoric.

Descarca fisier

Lasa un comentariu